miercuri, 17 decembrie 2014

Temă PRESA SCRISĂ: În autobuz

Temă: Realizaţi o naraţiune cu titlul "Mersul cu autobuzul".

Umbrelele se strâng, iar mulţimea somnoroasă se înghesuie să urce în autobuzul cu numărul 3. După ce coboară câţiva călători, începe nebunia. Dacă vrei să îi laşi pe cei în vârstă să urce primii, s-ar putea să nu mai ai loc nici măcar pe ultima treaptă. Şoferul nu are răbdare şi accelerează, iar uşile se închid peste călători ghinionişti.

Aproape toate locurile sunt ocupate. În dreapta stau cu genţile în poală şi umbrelele la picioare doamne dichisite. În stânga merg persoanele mai în vârstă. Este o lege nescrisă a mersului cu autobuzul, iar dacă nu o respecţi în mod cert vei fi atacat cu obervaţii şi priviri pătrunzătoare.

Nimeni din stânga nu vrea să stea pe scaunul de la fereastră, aşa că o doamnă hotărâse să îşi pună acolo cumpărăturile. Unii aruncă priviri scurte şi strâmbă din nas, alţii îşi încruntă frunţile în timp ce sunt înghesuiţi din toate părţile. Doamnei nu părea să îi pese prea tare de nemulţumirile celor din jur şi continua să privească pe fereastră. Îşi aduce aminte de ceva şi începe să  scormonească în plasele burduşite cu mâncare. Scoate o pungă roşie, înfige adânc mâna şi începe să mănânce pofticioasă. Prune uscate. Doi liceeni cu ghiozdanele în spate îşi dau coate şi râd cu poftă. Mirosul de prune uscate cuprinsese întreg autobuzul.


Spre surprinderea tuturor, doamna simte că este cea vizată şi închide punga cu prune. Se uită în jur şi îşi dă seama că toată lumea o privea, aşa că spune bosumflată: „De ce nu bagă autobuzuri mai mari?”.

Tu ce ai fi scris? Te provoc să ieşi din casă, să mergi cu autobuzul şi să observi tot ce se întâmplă în jurul tău.

Related Articles

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu