joi, 4 decembrie 2014

Temă PRESĂ SCRISĂ: Descrierea unei săli de aşteptare

Bun venit la un nou aricol din categoria Temă PRESĂ SCRISĂ, Jurnalism. Tema de azi este:

Descrie o sală de aşteptare folosind legea altenanţei în 1000 semne.

 Tema mea:

Sala de aşteptare din faţa cabinetului doctorului este ca o debara. Cele două bănci neîncăpătoare aşezate paralel au fost deja ocupate de oamenii care se uită nerăbdători la ceas. Imediat cum ajungea o persoană mai în vârstă, priviri rugătoare şi oftaturi prelungi se aruncau către norocoşii care prinseseră un loc. Pereţii de un galben-muştar accentuau plictiseala, în timp ce în aer se simţea miros înţepător de medicamente. 

Este ora 14:15, iar doctorul trebuia să ajungă de un sfert de ceas. O doamnă cu părul cărunt ţine în mână o ţiplă mototolită prin care se vede un teanc de reţete. Lângă se afla un domn îmbrăcat cu palton şi fular gros. Mişca regulat din picior, dar nimeni nu se încumeta să îi spună că sunetul este enervant. Îţi scoate grăbit o batistă înflorată şi îşi suflă zgomotos nasul.

O doamnă îmbrăcată elegant, cu parfum puternic şi ruj ţipător ajunge şi priveşte nemulţumită spre sala plină. Salută nepăsătoare, dar găseşte puterea să spună cu încredere: „Să ştiţi că eu o să intru înainte, am doar de luat o trimitere şi scap repede. Am vorbit şi cu doamna doctor la telefon.”

Aproape zece perechi de ochi privesc scrutător asupra aceleiaşi persoane. Toată lumea începe să bombănească şi să îşi exprime nemulţumirea. Între timp soseşte doamna doctor, iar bărbatul cu batista înflorată se grăbeşte să intre el primul. Doamna cochetă rămâne în urmă, sub priviri victorioase.


Tu ce ai fi scris?

Related Articles

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu