joi, 27 noiembrie 2014

Temă PRESĂ SCRISĂ: Apartament învelit în folie de aluminiu

Sunt studentă la Jurnalism, anul I. Pentru unii poate e interesant să vă scriu ce teme se fac în cadrul acestei facultăţi, aşa că pentru aceia lansez rubrica Temă PRESĂ SCRISĂ. Sunt mici exerciţii de scriere şi de imaginaţie, care vă pot ajuta şi în blogging.

Tema de azi începe astfel: 

Pornind de la textul următor, construiţi o naraţiune veridică în maxim 1500 de caractere:  Chris Kirk din Olympia (SUA) a avut o surpriză de proporţii la sfârşitul săptămânii trecute când s-a întors dintr-o călătorie la Los Angeles şi şi-a găsit apartamentul învelit integral în folie de aluminiu. 

Tu ce continuare ai avea? Eu am scris astfel:

Chris Kirk fusese plecat împreună cu soţia sa, Sarah, pentru a încheia o afacere pe care ei o plănuieseră de mult. Cei doi soţi, căsătoriţi de 20 de ani, îl lăsaseră singur acasă pe Ethan, fiul lor în vârstă de 19 ani. Ethan este un tânăr pasionat de ştiinţele exacte şi de tehnologie, iar părinţii au încurajat tot timpul activităţile lui. Deoarece tânărul era responsabil, Chris şi Sarah avuseseră toată încrederea să lase pentru trei zile apartamentul în care locuiau în mâinile lui.

Cu toate acestea, când s-au întors acasă au avut parte de o surpriză uriaşă: întreg apartamentul era învelit în folie de aluminiu. Bucăţi uriaşe de folie înveleau toate obiectele din bucătărie (frigiderul, aragazul, dulapurile etc), din baie, dar şi din cele două dormitoare.

Chris şi Sarah ajunseseră acasă cu 3 ore mai devreme, iar fiul lor, Ethan, le-a motivat supriza: „Mi-am dorit doar să încerc un nou experiment. Am citit un studiu conform căruia dacă în jurul telefonului mobil faci un înveliş din foile de aluminiu semnalul se amplifică. M-am gândit că pot crea astfel un spaţiu uriaş învelit în aluminiu, care să ridice mult semnalul telefonului meu. Ar fi fost o descoperire importantă, dar din păcate totul a fost un eşec. Plănuisem să strâng totul până veneau părinţii mei, dar au ajuns mai devreme. Sunt sigur că într-o bună zi voi face însă o descoperire incredibilă şi voi ajuta la dezvoltarea tehnologiei!”, a declarat Ethan, vinovatul pentru cele întâmplate.

Părinţii au înţeles şi au acceptat ideea tânărului. Ba mai mult, promit că îl vor susţine în toate activităţile sale, oricât de ciudate ar fi.

Tu ce idee ai?

Related Articles

Un comentariu:

  1. daca doriti sa reparati usile apartamentului din aluminiu, gasiti aici mai multe detalii http://www.service-expert.ro/produse-service/ :)

    RăspundețiȘtergere